Chocoladetaart

Met elke verjaardag bij ons thuis is het de gewoonte dat ik appeltaart én chocoladetaart maak. Inmiddels heb ik het recept (van Healthy Vega) voor een heerlijke suiker- en glutenvrije appeltaart toegevoegd aan de receptenbieb, en daarom is het nu tijd voor het recept van een overheerlijke chocoladetaart!

Mjammie, geniet ervan!

Chocoladetaart
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
10 personen 25 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
10 personen 25 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Chocoladetaart
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
10 personen 25 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
10 personen 25 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Voor de taart:
Voor het glazuur:
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. verwarm de oven voor op 180ºC
  2. bekleed een springvorm van 22 cm met bakpapier of vet deze volledig in met biologische roomboter (niet zuinig zijn!)
  3. meng de melk en de azijn en zet dit apart
  4. meng nu de bloem met het cacaopoeder, de baking soda, de suiker en het zout in een kom
  5. meng in een aparte kom de 4 el kokosolie met de espresso, het vanille extract en het melkmengsel, dat inmiddels is gestremd en iets dikker is geworden
  6. meng de natte ingrediënten geleidelijk door de droge ingrediënten en roer tot alle klontjes zijn verdwenen
  7. schep het mengsel in de taartvorm en bak 25 tot 30 minuten in de oven tot de bovenkant stevig voelt
  8. laat 10 minuten in de vorm afkoelen, haal uit de vorm en laat op een rooster volledig afkoelen
  9. maak nu het glazuur; breng de melk in een kleine pan net niet aan de kook
  10. haal van het vuur en doe de chocolade erbij; roer tot alle chocolade is gesmolten en het mengsel glad is
  11. voeg ahorn siroop naar smaak toe; laat 10 minuten staan om in te dikken
  12. zet de afgekoelde taart met rooster en al op een bakplaat om eventueel glazuur op te vangen
  13. schenk het glazuur over de taart en strijk glad langs de rand; laat het glazuur een beetje harder worden voordat je de taart serveert
  14. voor extra versiering rasp je er eventueel nog wat chocolade overheen
Notities

Bron: Healthy Vega

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.