Boerenkoolomelet met zoete paprika

Boerenkool gebruiken we meestal in de stamppot, maar eigenlijk kan je er veel meer mee doen. Zoals iedereen in mijn omgeving wel weet, ben ik gék op eieren. Dit recept is een geweldige combinatie van boerenkool met mijn favoriete ingrediënt. En ook nog eens gezond en lekker :-).

Boerenkoolomelet met zoete paprika
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
1 persoon 20 minuten
Porties Prep Tijd
1 persoon 20 minuten
Boerenkoolomelet met zoete paprika
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
1 persoon 20 minuten
Porties Prep Tijd
1 persoon 20 minuten
Ingrediënten
Porties: persoon
Eenheden:
Instructies
  1. Verhit in een iet te grote koekenpan 1 el kokosolie en fruit hierin de lente-ui 2 minuten tot deze zacht is
  2. Voeg de boerenkool en puntpaprika toe en bak op matig vuur zo'n 5 minuten mee, totdat de bladeren frisgroen kleuren en wat zachter zijn
  3. Breek de eieren boven een grote kom; klop ze met een garde los en luchtig
  4. Voeg de gebakken groente toe en roer door de eieren; breng op smaak met zout en peper
  5. Verhit de resterende kokosolie in de koekenpan; schenk het eimengsel in de pan en bak de omelet op matig vuur in 5 minuten gaar. Keer halverwege om, gebruik hiervoor een spatel
  6. Leg de YAM boterhammen op een bord en verdeel de omelet met de spatel in 2 gelijke stukken; leg ze op het brood
Notities

Bron: "In perfecte conditie" van Ellen Hoog

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |

 

Please Login to Comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.