Coq sans vin

Van koken kan ik enorm genieten. En als het herfst is en het vroeger donker wordt, dan vind ik dat echt helemaal gezellig. Ik hoef dan overigens niet samen met iemand te koken; ik heb het ook reuze gezellig in mijn eentje in de keuken :-)! Maar het zijn dus nu juist die herfstdagen die mij ertoe zetten om dit recept toe te voegen aan de recepten bieb. Natuurlijk heet het oorspronkelijk coq au vin, maar aangezien ik geen wijn gebruik, heb ik het omgedoopt tot ‘coq sans vin’. Een recept die toch minimaal 1 x in de herfst op tafel moet staan, toch?

Coq sans vin
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
4 personen 25 minuten
Kook Tijd
45 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 25 minuten
Kook Tijd
45 minuten
Coq sans vin
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
4 personen 25 minuten
Kook Tijd
45 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 25 minuten
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Meng het kikkererwtenmeel met paprikapoeder en een flinke snuf peper en zout. Wentel de kip goed in de meel en zorg dat zorg dat zoveel mogelijk meel aan de kip blijft plakken
  2. Snijd de champignons en ui in plakjes, was en eventueel schil de winterpeen en snijd deze ook in plakjes
  3. Verhit een beetje kokosolie in de pan en bak de kip kort, maar goudbruin aan de buitenkant, in ongeveer 5 minuten. Haal ze daarna uit de pan (laat eventueel overgebleven meel in de pan zitten)
  4. Bak vervolgens in dezelfde pan met eventueel nog wat extra kokosolie de winterpeen, champignons en ui in ongeveer 3 minuten
  5. Voeg vervolgens het bouillonblokje, de tomatenblokjes, tijm en stap-voor-stap het water toe; kook 5 - 10 minuten op hoog voer
  6. Voeg dan de kip toe en laat vervolgens 45 minuten stoven
Notities

Bron: leukerecepten.nl

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.