Gevulde zoete aardappel uit de oven

Persoonlijk ben ik erg dol op zoete aardappel. Het heeft een licht zoete smaak, je kan het eten als bijgerecht (bijvoorbeeld als aardappel ;-)), maar het is géén aardappel. Zoete aardappel is namelijk eigenlijk een wortel, met alle gezonde eigenschappen die daarbij horen. Nu kwam een van mijn cliënten met dit heerlijke recept en deze deel ik dan ook graag met iedereen. Een aanrader want: erg lekker en ook nog eens super makkelijk om te maken!

Gevulde zoete aardappel uit de oven
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
2 personen 45 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 45 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Gevulde zoete aardappel uit de oven
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
2 personen 45 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 45 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Wikkel de zoete aardappels in aluminiumfolie en prik er met een vork of satéprikker wat gaatjes in; leg ze vervolgens in een ovenschaal of op de bakplaat. Bak de aardappels in ongeveer 45 min gaar
  3. Snijd de courgette en paprika in kleine blokjes; bak de courgette +/- 3 minuten in een pan met een scheutje olijfolie en de geperste knoflook en voeg vervolgens de paprika en gerookte kip toe. Bak nog 1 à 2 minuten
  4. Wanneer de aardappel klaar is, halveer je deze en hol je beide delen van de zoete aardappel grotendeels uit
  5. Prak de aardappelvulling fijn met een vork en schep de groenten en kip er doorheen. Maak het mengsel eventueel smeuïg met een klein scheutje lactose vrije melk
  6. Schep het mengsel weer terug in de aardappels en zet de aardappels nog 10 min terug in de oven
  7. Haal de aardappels na 10 minuten uit de oven; bestrooi met wat verse peterselie en eventueel wat lactosevrije kaas of geitenkaas (brokkelen)
Notities

Tip: lekker met een frisse salade!

Bron: Freshhh

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.