Ajvar

Ken je ajvar al? Een mengeling van o.a. paprika en aubergine afkomstig uit Joegoslavië. Sommige supermarkten verkopen het al in de winkel, als kant-en-klare saus. Liever maken we dit natuurlijk zelf, zonder onnodige en ongezonde toevoegingen. Je bent er even mee bezig, maar gelukkig hoef je niet de hele tijd bij het bakproces te blijven en kan je ondertussen lekker wat anders doen!

Ajvar
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
ca. 1 liter pot 25 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Porties Prep Tijd
ca. 1 liter pot 25 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Ajvar
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
ca. 1 liter pot 25 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Porties Prep Tijd
ca. 1 liter pot 25 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Benodigdheden
Porties: liter pot
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden of 160 hete lucht; was de paprika’s, aubergines en pepertje en spreid ze uit over een bakplaat
  2. Bak de groenten ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven (ze zullen helemaal zacht worden); laat ze hierna afkoelen en verwijder de stelen, zaadjes en eventueel de schil of velletjes
  3. Hak de groenten in grove stukken en maal fijn in een food processor (mocht je food processor niet groot genoeg zijn om alles in 1 keer te vermalen, splits de groenten dan op in meerdere porties)
  4. Verwarm ondertussen in een brede (hapjes) pan een laagje olijfolie. Pers de knoflook uit en bak deze in de olie totdat hij licht bruin begint te kleuren; voeg de paprika-aubergine puree toe en breng op smaak met zout en peper
  5. Verwarm de puree tot een kookpunt, en draai daarna het vuur laag; laat de puree, onder regelmatig roeren, 1 uur lang stoven
  6. Giet de warme Ajvar in gesteriliseerde potjes of in een grote pot en schenk een dun laagje olie bovenop; draai de deksels meteen dicht, want terwijl de puree afkoelt, trekt deze meteen vacuüm. De potten zijn zo langer houdbaar, en bewaar op een koele, droge plek. Na opening in de koelkast bewaren
Notities

Tip: geschikt als saus, op brood, in de soep en als dip! 

Bron: bettyskitchen.nl

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.