Boerenkool-venkel stamppot

We zijn gewend om stamppotten met aardappelen te maken. Het nadeel van de ‘gewone’ aardappel is dat deze een hoge Glykemische Index heeft, wat betekent dat je bloedsuikerspiegel er behoorlijk snel mee stijgt. Daarom is er in dit recept gekozen voor een alternatief, namelijk pastinaak. Maar je kan er ook voor kiezen om pompoen of zoete aardappel te gebruiken. Beide zijn ook goed te stampen.

Boerenkool-venkel stamppot
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Boerenkool-venkel stamppot
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Als je gewone kipfilet hebt: snijd deze in stukjes en bak ze in een pan met wat kokosolie
  2. Schil de pastinaken, snijd er kleine blokjes van en kook ze in ruim water met wat vers gemalen Himalaya zout in 10 minuten gaar
  3. Kook de laatste 5 minuten de boerenkool mee
  4. Snijd de onderkant van de venkelknol eraf en snijd de venkel in dunne reepjes
  5. Kook in water met wat vers gemalen Himalaya zout in 4 minuten beetgaar
  6. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie en laat daarna afkoelen op een bord
  7. Giet de pastinaak en boerenkool af (vang het kookvocht op in een glazen maatbeker) en stamp fijn met de pureestamper; voeg eventueel weer wat opgevangen kookvocht toe om het wat smeuïger te maken
  8. Voeg de venkel en kip toe
  9. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout
  10. Bestrooi met het amandelschaafsel
Notities

Tip 1: eet je liever vegetarisch? Kies dan voor rozijnen in plaats van kip

Tip 2: als boerenkool niet in het seizoen is, dan kan je ook spinazie, snijbiet, rucola of postelein gebruiken

Bron: Culicool

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.