Zuurkool met makreel

Zuurkool is een beetje een ondergeschoven kindje in de Nederlandse keuken. Helaas vinden veel kinderen het niet lekker en hebben volwassenen het derhalve ook niet geleerd te eten. Zelf ben ik er gek op! Daarom dit heerlijke recept met enorme prebiotische eigenschappen door de aanwezigheid van zowel zuurkool als kefir.

Zuurkool met makreel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
2 personen 30 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 30 minuten
Zuurkool met makreel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
2 personen 30 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 30 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Knijp het vocht uit de zuurkool en doe de kool in een pannetje
  2. Voeg de kefir toe, kruid met wat peper en zout en laat lichtjes opwarmen op een zacht vuur (let op: de kefir mag niet koken, anders schift die)
  3. Lepel de zuurkool op de borden en leg de makreel erop
  4. Strooi er de gehakte walnoten over
  5. Lepel nog wat kefir en olijfolie rond de zuurkool en werk af met wat zwarte peper
Notities

Bron: boek 'Gezond van Kop tot Teen' van Ralph Moorman e.a.

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.