Creatief met kliekjes: frittata

Frittata is een van oorsprong Italiaans gerecht. Het één pans gerecht wordt daar in een handomdraai regelmatig op tafel geserveerd. Een frittata is ontstaan uit armoede; met de kliekjes van de vorige dag wordt er een volwaardige en gezonde maaltijd in elkaar gezet. Superfood pur sang, kan je wel zeggen. Inmiddels is de frittata niet alleen geliefd in Italië, maar wordt deze gemaakt in alle verschillende culturen en landen. Ook

Avocado met ei uit de oven

Een van mijn cliënten, Ans uit Amersfoort, kwam met dit heerlijke – voor mij nieuwe – recept. In eerste instantie vond ik ‘avocado in de oven’ wat vreemd klinken, maar Ans beloofde mij dat ik het absoluut lekker zou gaan vinden. En dus ben ik het recept uit gaan proberen en moest haar meteen gelijk geven :-). Avocado met ei uit de oven Stemmen: 0 Score: 0 Jij: Stem op

Chili con carne à la Jamie Oliver

Gezond én lekker! Een recept van Jamie Oliver, zonder zakjes of andere kant-en-klaar hulpmiddelen. Het favoriete recept van cliënt Ron uit Nieuwegein, die na een coachingstraject van 3 maanden van non-foodie naar foodie is getransformeerd. Chili con carne à la Jamie Oliver Stemmen: 0 Score: 0 Jij: Stem op dit recept! Recept afdrukken Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:

Tonijn met zeekraal en groenten

Een half vette vis als tonijn is gezond, net zoals de vele andere (vette) vissoorten. Studies hebben uitgewezen dat mensen die vaak vette vis eten 20 tot 30% minder kans hebben op sterfte door hart- en vaatziekten. Ook de kans dementie en hartstilstand wordt drastisch kleiner voor mensen die vaak vette vis eten. Daarnaast halen ook zwangere vrouwen hun profijt uit vette vis, ze zouden minder kans hebben op een