Italiaanse broccolistamppot

Al vaker heb ik verteld dat ik, ondanks mijn teint, een echte Hollandse ben. Dit kan je onder andere merken aan mijn voorliefde voor de Hollandse pot. Stamppotten horen hier bij, dus ik sta altijd open voor nieuwe recepten. Het recept dat je hier van mij ontvangt heb ik met liefde gemaakt en gegeten! Het bestaat uit een bijzondere combinatie van diverse ingrediënten, maar juist daarom is deze zo lekker. Eet smakelijk!

Italiaanse broccolistamppot
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
2 personen 25 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 25 minuten
Italiaanse broccolistamppot
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
2 personen 25 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 25 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Schil de aardappels en kook ze in water met de helft van het bouillonblokje in ongeveer 20 minuten gaar
  2. Maak de broccoli schoon snij in roosjes; kook in water met de ander helft van het bouillonblokjes gaar
  3. Dep de zongedroogde tomaten droog en hak in kleine stukjes
  4. Snij de gerookte kipfilet in blokjes of reepjes
  5. Giet de aardappels af, maar bewaar een deel van het kookvocht; voeg dan de boter en Italiaanse kruiden toe aan de aardappels en stamp er een puree van. Gebruik (een deel van) het bewaarde kookvocht om te voorkomen dat de puree te droog wordt
  6. Giet de broccoli af en stamp dit door de aardappels heen (je kunt zelf bepalen hoe grof of fijn je de broccoli wilt hebben)
  7. Roer tot slot de gerookte kip en zongedroogde tomaat door de stamppot; proef even en voeg naar smaak nog wat peper en eventueel zout toe
  8. Schep de stamppot op en garneer met een paar kleine basilicumblaadjes
Notities

Bron: Projectgezond.nl

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.