Ontbijtcake

Cake in de ochtend?! Yep, ook dát is mogelijk. Probeer dit heerlijke recept eens uit. Gegarandeerd dat je deze vaker gaat maken! Enne… het is niet alleen lekker als ontbijt, maar het is ook een goede traktatie of lekker tussendoortje ;-).

Ontbijtcake
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
6 - 8 porties 20 minuten (bereiden)
Kook Tijd
30 - 35 minuten (oven)
Porties Prep Tijd
6 - 8 porties 20 minuten (bereiden)
Kook Tijd
30 - 35 minuten (oven)
Ontbijtcake
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
6 - 8 porties 20 minuten (bereiden)
Kook Tijd
30 - 35 minuten (oven)
Porties Prep Tijd
6 - 8 porties 20 minuten (bereiden)
Kook Tijd
30 - 35 minuten (oven)
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een platte ovenschaal in met wat roomboter
  2. Meng de eieren, olijfolie, citroenrasp en yoghurt in een kom en klop dit 5 minuten met de (hand)mixer tot een luchtig en schuimig mengsel
  3. Meng in een andere kom de volkorenmeel, baking soda en zout door elkaar
  4. Spatel dit daarna door het natte mengsel en roer als laatste de 150 gr blauwe bessen erdoor; het wordt een compact beslag
  5. Schep het beslag over in de ingevette ovenschaal en verdeel gelijkmatig
  6. Hak de walnoten grof en strooi die over het beslag heen
  7. Bak de ontbijtcake 30 – 35 minuten tot deze gaar is; check dit met een satéprikker door deze in het midden te steken. Als de prikker er droog uitkomt dan is de cake gaar. Haal daarna uit de oven en laat afkoelen tot lauw Snijd eventuele aardbeien in kwarten en meng daarna het rode fruit in een kom. Verdeel dit over de cake. Snijd in stukken en serveer.
Notities

Tip 1: Afgedekt in de koelkast is de cake (zonder het rode fruit erop) zeker 3 dagen houdbaar
Tip 2: Je kunt ook porties per stuk invriezen; warm de stukjes eventueel nog even op in de oven tot lauwwarm (het rode fruit kun je apart bewaren in een bakje in de koelkast, dit schep je op de cake als je het gaat eten. Als je het namelijk gezamenlijk in de koelkast bewaart, wordt de cake zompig en dat is zonde.)
Tip 3: Ook lekker als dessert!

Bron: Francescakookt.nl

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |

Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.