Sportkoeken

Sporten vergt energie en deze energie dient weer aangevuld te worden. Niet alleen door te rusten en je spieren de gelegenheid te geven om te herstellen, maar ook door je voeding! Deze sportkoeken zijn een ideaal tussendoortje na je workout. Ze zitten boordevol eiwitten, vetten en koolhydraten, en zijn dus heel geschikt als energietoevoer na inspanning.

Sportkoeken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Prep Tijd
10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Prep Tijd
10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Sportkoeken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Prep Tijd
10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Prep Tijd
10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Porties:
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Rooster de pecannoten een minuut of twee in een koekenpan; maal de noten daarna een minuut in de keukenmachine, voeg de havermout en meel toe en mix alles fijn
  3. Schep de mix in een grote kom en doe de wijnsteenbakpoeder, kaneel en vanillepoeder erbij, voeg eventueel wat eiwitpoeder toe
  4. Klop vervolgens de eieren los en giet deze bij het mengsel; roer goed door elkaar tot een kleverig beslag
  5. Doe het beslag weer in de keukenmachine, voeg de rozijnen en sesamzaad toe en mix alles fijn
  6. Pak telkens 2 eetlepels beslag, rol dat tot een balletje en druk dit balletje met je handen plat op het bakpapier; houd 3 cm afstand van elkaar
  7. Bak de koeken in de oven ca. 20 minuten goudbruin en gaar en laat de koeken zo'n 10 minuten buiten de oven afkoelen
Notities

Bron: Rens Kroes

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.