Recept afdrukken
Spaghetti van spitskool met zalm
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Maaltijd Diner
Keuken Hollands
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Maaltijd Diner
Keuken Hollands
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Instructies
  1. Snijd de spitskool in dunne reepjes, begin bij de top
  2. Snijd de gember fijn
  3. Doe de gember en koolreepjes in een pan en voeg er een flinke scheut water en een stevige klont (room)boter aan toe. Leg een deksel op de pan en laat 10 minuten stoven op een matig vuur, roer af en toe om
  4. Blender de paranoten en de pompoenpitten tot kleine korreltjes
  5. Snijd de zalm in grote blokjes en wentel ze door de gemalen noten en pitten; bak de zalm licht aan in boter
  6. Pers het sap van een halve citroen uit over de spitskool en voeg een scheut sojasaus toe
  7. Kruid met zwarte peper en roer goed om; voeg de overgebleven gemalen noten en pitten toe aan de kool en meng goed
  8. Verdeel de groentespaghetti van spitskool over 2 borden en leg de zalmblokjes ertegenaan
  9. Sprenkel wat broccolikiemen over het gerecht om het geheel af te maken
Notities

Bron: boek ‘Gezond van Kop tot Teen’ van Ralph Moorman e.a.

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |