Recept afdrukken
Boerenkool-venkel stamppot
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Maaltijd Diner
Keuken Hollands
Prep Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Diner
Keuken Hollands
Prep Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Instructies
  1. Als je gewone kipfilet hebt: snijd deze in stukjes en bak ze in een pan met wat kokosolie
  2. Schil de pastinaken, snijd er kleine blokjes van en kook ze in ruim water met wat vers gemalen Himalaya zout in 10 minuten gaar
  3. Kook de laatste 5 minuten de boerenkool mee
  4. Snijd de onderkant van de venkelknol eraf en snijd de venkel in dunne reepjes
  5. Kook in water met wat vers gemalen Himalaya zout in 4 minuten beetgaar
  6. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie en laat daarna afkoelen op een bord
  7. Giet de pastinaak en boerenkool af (vang het kookvocht op in een glazen maatbeker) en stamp fijn met de pureestamper; voeg eventueel weer wat opgevangen kookvocht toe om het wat smeuïger te maken
  8. Voeg de venkel en kip toe
  9. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout
  10. Bestrooi met het amandelschaafsel
Notities

Tip 1: eet je liever vegetarisch? Kies dan voor rozijnen in plaats van kip

Tip 2: als boerenkool niet in het seizoen is, dan kan je ook spinazie, snijbiet, rucola of postelein gebruiken

Bron: Culicool

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |