Recept afdrukken
Jachtschotel met zoete aardappel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Maaltijd Diner
Keuken Hollands
Porties
personen
Maaltijd Diner
Keuken Hollands
Porties
personen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm. Kook de zoete aardappelen gaar in water met zout
  3. Giet de aardappelen af en stamp er een puree van. Je kunt de puree eventueel wat smeuïger maken met een klontje roomboter; breng op smaak met peper en zout en zet apart
  4. Pel en snipper de ui; fruit dit aan in wat kokosolie
  5. Voeg het gehakt toe en bak dit mee; breng het op smaak met peper en zout en de nootmuskaat
  6. Was de prei en snijd deze in plakjes. Snijd de paprika in blokjes. Voeg de prei en paprika bij het gehakt en bak kort mee
  7. Voeg nu de bouillon toe en de laurier en kruidnagelen en laat het geheel op een zacht vuur zo’n 20 minuten stoven
  8. Snijd de appelen in dunne plakjes
  9. Verdeel het gehakte groentemengsel over een ovenschaal; leg hierop de plakjes appel
  10. Verdeel de zoete aardappelpuree over de ovenschotel en garneer het gerecht met de geraspte kaas
  11. Bak de jachtschotel in ongeveer 20 minuten goudbruin op 200 graden. De ovenschotel is klaar als het kaaslaagje lekker krokant is!
Notities

Tip: Serveer eventueel wat extra groenten er apart bij

Bron: Uit Paulines Keuken

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |