Recept afdrukken
Stamppot taart met venkel en noten
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Maaltijd Diner
Keuken Hollands
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 25-30 minuten oventijd
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Diner
Keuken Hollands
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 25-30 minuten oventijd
Porties
personen
Ingrediënten
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Schil en was de aardappelen, verwijder de pitten en snij ze in vieren; kook de aardappelen in 15 – 20 minuten beetgaar in water
  3. Snijd de venkel in vieren, haal de harde kern eruit en snijd de venkel in hele kleine stukjes; kook de venkel in een laagje water met een klontje boter 3-4 min
  4. Giet de aardappelen en de venkel af en vang het kookvocht op in een glazen maatbeker. Stamp de aardappelen en venkel samen fijn en voeg eventueel wat opgevangen kookvocht toe. Breng dan de stamppot op smaak met peper
  5. Was de paprika en verwijder zaadlijsten en snij de paprika in dunne reepjes
  6. Klop in een grote kom de eieren los; voeg de stamppot en paprikareepjes toe en roer alles heel goed door elkaar
  7. Maak de prei schoon en snij deze in dunne ringen; verdeel het stamppot mengsel over de taartvorm, strooi de preiringen erover en strijk de bovenkant glad.
  8. Verdeel de boter in kleine blokjes erover en bestrooi de fijn gehakte noten erover
  9. Zet de stamppot taart in het midden van de oven en bak de stamppot taart in 25-30 min. goudbruin
  10. Snij de taart in punten en serveer het warm
Notities

Bron: Biobudget, dit is een recept van drievoudig wereldkampioen stamppotten-maken Werner Drent

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |