Recept afdrukken
Zuurkool met pompoen en prei uit de oven
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Maaltijd Diner
Keuken Hollands
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Diner
Keuken Hollands
Porties
personen
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Instructies
  1. Laat 500 gram zuurkool uitlekken in een vergiet. Maak ondertussen de bouillon: meng 200 ml gekookt met het (halve) bouillonblokje en laat het koken
  2. Snijd de pompoen in stukjes; je kan de schil eventueel laten zitten (veel extra vezels), maar was ‘m wel even goed van tevoren
  3. Snijd de prei in ringen, snijd de ui fijn en leg de koriander klaar. Fruit de ui in een (hapjes)pan in wat kokosolie en voeg de zuurkool en bouillon toe; laat dit 20 minuten zachtjes pruttelen
  4. Bak de prei in een andere hapjespan een paar minuten. Kook de pompoen gedurende 15 minuten in een pan met zoveel water dat de pompoen onder water staat en voeg er zout en peper aan toe. Giet de pompoen af en de zuurkool ook
  5. Maak een stamppot van pompoen, wat olijfolie, prei, zuurkool en de koriander. Leg de stamppot in een middelgrote ovenschaal en strooi er lekker veel oude geraspte kaas over. Laat de schotel 15 minuten in de oven garen (op 175 graden)
Notities

Bron: Voedselzandloper-recepten.nl

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |