Recept afdrukken
Kipgehaktballetjes in tomatensaus
Stemmen: 4
Score: 4.75
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Maaltijd Diner
Keuken Hollands
Prep Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de balletjes
Voor de saus
Maaltijd Diner
Keuken Hollands
Prep Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de balletjes
Voor de saus
Stemmen: 4
Score: 4.75
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Instructies
Voor de balletjes
  1. Meng door het gehakt het ei, oregano, de geraspte wortel, knoflookpoeder, zout en peper; kneed goed door en maak er kleine gehaktballetjes van
  2. Verwarm een (hapjes) pan en smelt hierin wat kokosolie
  3. Bak de gehaktballetjes in de pan mooi bruin voor circa 4-5 minuten; keer de balletjes af en toe om zodat alle kanten mooi bruin worden
  4. Leg de balletjes op een bord en zet even aan de kant
Voor de saus
  1. Fruit in een beetje olijfolie in dezelfde pan de ui met de knoflook
  2. Voeg de paprika toe en laat deze in 10-15 minuten gaar stoven
  3. Voeg de tomatenpuree, de tomatenblokjes, de bouillon, tijm en peper toe; proef even en controleer of het eventueel nog wat zout nodig heeft
  4. Breng zachtjes aan de kook en laat op zacht vuur ongeveer een kwartier sudderen zodat de saus wat indikt
  5. Voeg de gehaktballetjes toe en verwarm deze even mee in de tomatensaus tot ze volledig gaar zijn
  6. Sprenkel bij het serveren nog wat olijfolie over de gehaktballetjes
Notities

Tip 1: je kan er bij ook wat vers geraspte pecorino kaas overheen strooien

Tip 2: serveer de gehaktballetjes met wat zilvervliesrijst, in de oven gebakken zoete aardappel of met glutenvrije broodjes

Bron: AmberAlbarda.nl

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |