Recept afdrukken
Pittige nasi
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Maaltijd Diner
Keuken Azië
Prep Tijd 20-30 minuten
Porties
personen (minstens)
Ingrediënten
Maaltijd Diner
Keuken Azië
Prep Tijd 20-30 minuten
Porties
personen (minstens)
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Instructies
  1. kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  2. laat de rijst daarna helemaal afkoelen
  3. snij ondertussen de ui en knoflook fijn, en fruit deze zachtjes in een el kokosolie in een wokpan
  4. daar voeg je de gesneden kipfilet aan toe; deze bak je een paar minuten mee
  5. voeg aan het geheel een el sambal toe zodat alles rood kleurt
  6. schuif alles naar een helft van de pan en voeg de eieren toe op de ander helft
  7. bak het ei en hussel dit af en toe wat door elkaar (zodat je stukjes gebakken ei krijgt). Doe dit totdat alle ei gebakken is en niet meer vochtig is
  8. voeg vervolgens schep voor schep de rijst toe en bak het geheel al omscheppend zachtjes door (op laag vuur!)
  9. voeg tenslotte de doperwten en de gesneden/geknipte lente-uitjes toe en roer het geheel nog eens door
Notities

Tip: om extra groenten te gebruiken kan je kiezen voor sperziebonen, snijbonen, paprika, paksoi enzovoorts. Deze kan je meebakken zodra de kipfilet gegaard is.

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |