Recept afdrukken
Shakshuka
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Maaltijd Diner, Lunch
Keuken Afrika
Prep Time 30 – 40 minuten
Servings
personen
Ingredients
Maaltijd Diner, Lunch
Keuken Afrika
Prep Time 30 – 40 minuten
Servings
personen
Ingredients
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Instructions
  1. Doe de kokosolie in een grote koekenpan en bak de uien tot ze glazig (maar niet bruin!) zijn
  2. Maak ondertussen de paprika’s schoon en snijd ze in dikke repen (1-2 cm)
  3. Doe deze samen met de komijnzaad, laurier, tijm, peterselie en koriander in de koekenpan en bak alles circa 5 minuten op middelhoog vuur tot de groenten mooi gekleurd zijn
  4. Voeg de tomaat, saffraan en cayennepeper toe; breng op smaak met zout en peper
  5. Draai het vuur lager en laat de groenten (met een deksel erop) pruttelen; voeg eventueel tussendoor wat water erbij zodat het mengsel een consistentie krijgt van een pastasaus. Breng eventueel extra op smaak
  6. Haal de laurier uit de groenten, maak wat holtes in de koekenpan en breek in elke een ei; bestrooi met zout en peper en zet een deksel op de pan
  7. Laat voor 10-15 minuten op laag vuur garen, tot de eieren net gaar zijn (het lekkerste is het wanneer het eiwit net gestold is, maar het eigeel nog heerlijk zacht)
  8. Zodra de eieren gaar zijn, is het klaar! Bestrooi de shakshuka met het restje groene kruiden en dien gelijk op
Recipe Notes

Tip: lekker met wat glutenvrij brood

Bron: Beginspiration.nl

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |