Recept afdrukken
Surinaamse roti (kidsproof)
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Maaltijd Diner
Keuken Surinaams
Prep Tijd 30 minuten (excl. bakken rotivellen)
Porties
personen
Ingrediënten
Rotivellen (4 stuks)
Vulling
Maaltijd Diner
Keuken Surinaams
Prep Tijd 30 minuten (excl. bakken rotivellen)
Porties
personen
Ingrediënten
Rotivellen (4 stuks)
Vulling
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Instructies
Rotivellen (4 stuks)
  1. Pak een kom en doe hier het zelfrijzend bakmeel (of glutenvrij meel + bakpoeder), baking soda en olijfolie in
  2. Maak een kuiltje in het meel en doe hier de helft van het water in; begin met 100 ml water, maar waarschijnlijk heb je minimaal 200 ml of misschien zelfs 300 ml water nodig
  3. Kneed het deeg met je handen en voeg steeds een beetje water toe als je merkt dat het deeg te droog is; je kan eventueel ook nog wat olijfolie toevoegen als het deeg nog niet zacht genoeg is
  4. Blijf nu minimaal 20 minuten kneden; hoe langer je kneedt, hoe zachter de roti dadelijk is. Het deeg moet erg soepel en elastisch zijn
  5. Leg het deeg in een kom en leg hier een schone theedoek overheen. Laat het deeg minimaal 30 minuten rijzen
  6. Ondertussen kan je de vulling maken
  7. Wanneer het deeg 30 minuten heeft gerezen, dan verdeel je de bol deeg in vier gelijke bolletjes
  8. Doe een beetje bloem op je handen en het aanrecht (of plek waar je werkt). Rol nu de roti’s uit met een deegroller tot je platte ronde pannenkoekjes hebt
  9. Verhit een pan of plaat en leg hier de roti op, smeer de bovenkant in met olijfolie en draai halverwege om en besmeer de andere kant met olijfolie. Pas op dat je de roti niet te hard bakt; de roti mag niet zwart worden en hoort zacht te blijven
Vulling
  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm; maak de uien en knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de kip in blokjes van 2 cm
  2. Verhit wat kokosolie in een pan met een dikke bodem; fruit de ui, knoflook en curry madras 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 3 minuten op laag vuur; schep regelmatig om
  3. Voeg de aardappelen en 100 ml water toe en breng aan de kook
  4. Was ondertussen de tomaten en snijd in stukjes; was de rode peper, snijd het steeltje ervanaf, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje of de bolle kant van een theelepel de zaadlijsten (als je rode gedroogde Spaanse pepertjes gebruikt: snipper ze fijn boven de pan)
  5. Voeg de tomaat samen met de peper toe aan de kip en laat op laag vuur 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Proef na 10 minuten hoe pittig het gerecht is en verwijder desgewenst de peper. Breng op smaak met peper en eventueel zout
  6. Breng ondertussen een ruime pan met water aan de kook, voeg de sperziebonen toe en kook in 8 minuten beetgaar. Voeg na 2 minuten de eieren toe. Giet het water af, laat de boontjes in de pan. Spoel de eieren onder koud water en pel ze
  7. Verwarm de gebakken rotivellen, leg ze op de borden en verdeel daarover de kip, boontjes en de eieren; serveer direct
Notities

Tip: Geen tijd/zin om de rotivellen zelf te bakken? Je kan ze ook kant-en-klaar kopen (helaas lang niet altijd glutenvrij). Vergeet ze in de koekenpan niet aan beide kanten in te smeren met olijfolie zodat ze zacht en soepel blijven!

Bron: ah.nl en rotirecept.nl (aangepast)

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |