Recept afdrukken
Bloemkool plaatpizza
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Maaltijd Diner, Lunch
Keuken Hollands
Prep Tijd 45 minuten
Porties
kleine pizza
Ingrediënten
Maaltijd Diner, Lunch
Keuken Hollands
Prep Tijd 45 minuten
Porties
kleine pizza
Ingrediënten
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Instructies
Pizzabodem
  1. Snijd en was de bloemkool; laat ‘m vervolgens even goed uitlekken in een vergiet
  2. Verpulver de bloemkool in een keukenmachine, er blijft een rijstachtige nattige substantie over
  3. Doe de bloemkool in een magnetronbestendige kom en zet deze voor acht minuten in de magnetron op vol vermogen
  4. Haal vervolgens de kom uit de magnetron en doe hierbij het ei (drie eieren voor een hele bloemkool). Voeg tevens de knoflook en Italiaanse kruiden toe, en mix het geheel met een vork. Let op: NIET met je handen, de bloemkool is gloeiend heet!
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak hierop de bodem, je kunt het prutje goed uitsmeren met een vork (hoe dunner de bodem hoe knapperiger…)
  6. Bak de bodem vervolgens zo’n 15 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven (ondertussen maak je je topping klaar)
Topping
  1. Je kan hier eindeloos variëren met allerlei soorten groenten, kaas, vlees en vis! En vergeet er geen versgemalen zout en peper overheen te strooien :-). Terwijl je wacht tot de bodem gebakken is, kan je alles wassen, snijden en klaarzetten.
Vervolg pizzabodem
  1. Besmeer de bodem met tomatenpuree
  2. Vervolgens beleg je de pizza met je toppings
  3. Zet de pizza dan weer 15 minuten in de oven op 180 graden
Notities

Bron: www.missglutenvrij.nl 

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |