Recept afdrukken
Bloemkoolrijst
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Maaltijd Bijgerechten, Diner, Vegan
Keuken Hollands
Prep Tijd 20 minuten
Porties
gram
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerechten, Diner, Vegan
Keuken Hollands
Prep Tijd 20 minuten
Porties
gram
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Instructies
  1. Trek de bladeren van de bloemkool, verdeel de kool in roosjes en gooi de stronk weg
  2. Was de bloemkoolroosjes goed en laat ze uitlekken; als ze goed droog zijn, rasp je ze of doe je ze in een foodprocessor met een gewoon mes of rasp erin (met de rasp lijkt het resultaat meer op rijst). Let op dat je niet te lang door gaat; het wordt snel puree!
  3. Bewaar het tot 4 dagen in een luchtdicht afgesloten doos in de koelkast of bereid het meteen….
  4. Stoompan: schep de bloemkoolrijst in een stoompan met kokend water en stoom hem 5-7 minuten Magnetron: schep de bloemkoolrijst in een hittebestendige schaal en verwarm hem 5-7 minuten op middelhoge stand (je hoeft geen water toe te voegen) Pan: verwarm een pan met roomboter of kokosolie en bak de rijst kort of doe hem tegelijk met vlees en saus in de pan Oven: verwarm de oven voor op 200 graden, spreid de bloemkoolrijst uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak hem 12-15 minuten in de oven; schep hem in die tijd twee of drie keer om. Met deze methode krijg je een zo droog mogelijke bloemkoolrijst
Notities

Bron: boek ‘Het Keto-dieet’ van Martina Slajerova

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |