Recept afdrukken
Caponata
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Maaltijd Lunch, Vegan
Keuken Italiaans
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Maaltijd Lunch, Vegan
Keuken Italiaans
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Instructies
  1. Snijd de aubergines in plakken en de plakken vervolgens in stukken
  2. Bestrooi met wat vers gemalen Himalaya zout (of zeezout) en laat 5 minuten staan
  3. Dep de aubergine vervolgens droog met een keukenpapiertje en bak dan goudbruin in een scheutje kokosolie
  4. Snijd ondertussen de ui in ringen, pers de knoflook en snijd de stengels bleekselderij fijn
  5. Schep de aubergine uit de pan en zet even weg; verhit nog wat kokosolie in dezelfde koekenpan en voeg nu de ui, de knoflook, de bleekselderij en de basilicumblaadjes toe
  6. Bak het geheel zacht (zo’n 3-4 minuten) en voeg dan de tomatenblokjes toe en laat even pruttelen
  7. Snijd de olijven door de helft en voeg deze samen met de kappertjes en de gebakken aubergine toe aan de pan
  8. Maak het geheel af met de rode wijnazijn en eventueel nog een snuf zout en peper
  9. Laat de pan even op het vuur staan en rooster ondertussen de pijnboompitten in een andere koekenpan goudbruin
  10. Serveer de Caponata met de geroosterde pijnboompitten en eventueel de witvis of het (glutenvrije) brood
Notities

Tip: een heerlijk stuk witvis is er heerlijk bij, maar als je kan er ook prima een stuk (glutenvrij) brood bij serveren

Bron: www.chickslovefood.nl

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |