Recept afdrukken
Ralphs Superoliebollen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Maaltijd Feestdagen, Vegan
Keuken Hollands
Porties
oliebollen
Ingrediënten
Maaltijd Feestdagen, Vegan
Keuken Hollands
Porties
oliebollen
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Instructies
Drie uur vóór het bakken:
  1. Doe de krenten, rozijnen en gojibessen in een schaal en giet er warm water op tot ze net onder staan; laat 2 uur wellen
  2. Na 2 uur afgieten en uit laten lekken in een vergiet
Anderhalf uur vóór het bakken:
  1. Los de gist op in een scheutje lauwwarme amandelmelk
  2. Maak een stevig beslag van het meel, het zout, de gist en de amandelmelk
  3. Laat het beslag een uur rijzen op een warme plaats (naast de verwarming maar er niet tegenaan!)
  4. Rasp de appel en meng met een eetlepel kaneel
  5. Roer de appel en de gewelde vruchten stevig door het beslag
  6. Opnieuw 15 – 30 minuten laten rijzen
  7. Verhit de kokoskolie tot 175 graden
  8. Pak twee eetlepels en doop ze even in het frituurvet; pak met de eetlepels een bergje beslag en bak de oliebollen met ongeveer 5 à 6 tegelijkertijd in 5 tot 6 minuten goudbruin en gaar (halverwege keren ze vanzelf)
  9. Laat de bollen uitlekken op keukenpapier
  10. Voor het opdienen kort opwarmen in de oven en (voor deze ene keer) licht bestrooien met poedersuiker Let op: niet bewaren in de koelkast, dan stolt de kokosolie!
Notities

Tip: alle producten zijn te krijgen bij EkoPlaza

Bron: “De Feestdagencoach” van Ralph Moorman

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |