Over mij

Mijn naam is Vanessa. Ik ben een vrouw als alle andere vrouwen, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Bij het naderen van de 40-jarige leeftijd kreeg ik te kampen met verschillende lichamelijke klachten, waaronder meerdere slijmbeursontstekingen, hoofdpijn, futloosheid, gewichtstoename, baarmoederproblemen (voorstadium baarmoederhalskanker), stemmingswisselingen, depressies en een burn out. Na chirurgisch ingrijpen, diverse antibiotica kuren en medicatie, besloot ik het roer om te gooien. Ik zocht naar een manier om 10 kilo kwijt te raken zónder dat mijn hormonen nog meer uit balans zouden raken. Zo kwam ik terecht bij het Hormoonbalansdieet, een methode van Ralph Moorman. Met het lezen van de boeken van Ralph Moorman (De Hormoonfactor en Het Hormoonbalansdieet) gingen mijn ogen open en startte het tweede gedeelte van mijn leven.

Ik begon met het aanpassen van mijn voedingspatroon, viel 10 kilo af en bereikte zo binnen een half jaar mijn voormalige en ideale gewicht. Ook sport werd weer een deel van mijn bestaan, iets wat met de komst van de kinderen op de achtergrond was geraakt.

De weg die ik heb afgelegd, inspireerde mij tot het helpen en begeleiden van mensen die in een zelfde neerwaartse spiraal zijn beland als waar ik destijds in zat. Inmiddels heb ik de opleiding tot Trainer Hormoonfactor afgerond en begeleid ik nu vol overgave en passie cliënten naar een gezonder en gelukkiger leven!

Mijn opleidingen:
2013 Onvoorwaardelijke acceptatie in Heucourt, Frankrijk
2014 Masterclass ‘Het oerdieet’ van Remko Kuipers
2015 Opleiding Trainer Hormoonfactor (Ralph Moorman) bij Sonnevelt Opleidingen
2015 Lezing ‘Alles over voeding’ van Ton Leenders
2015 Clinic Eco-Coaching in Abe Lenstra Stadion Heerenveen
2016 Opleiding Mental Coaching bij Sonnevelt Opleidingen/A-Plus Opleidingen
2016 Cursus Kind en Voeding bij Start2Move
2017 Opleiding Sportvasten ‘Make the Switch’ bij Fittergy (EHF Group)
2018 Opleiding Detox ’the Vegan Switch’ bij Fittergy (EHF Group)
2019 Opleiding Sportvoeding bij CIVAS
2020 Praktijkdag Inflammatoire Darmproblematiek bij ReThink
2020 Functioneel Trainer bij Start2Move
2022 EFT – Emotional Freedom Technique