Trainer Hormoonfactor

Als Trainer Hormoonfactor werk ik volgens het Hormoonfactorprincipe van ir. Ralph Moorman. Ralph Moorman is afgestudeerd als ingenieur Levensmiddelentechnologie aan de Universiteit van Wageningen. Daarnaast is hij gezondheidscoach. Tijdens zijn studie ontdekte hij dat voedsel in extreme vorm aangepast en veranderd is, en dat er vele toevoegingen in zitten die slecht zijn voor de gezondheid. Tevens ontdekte hij dat hormonen de mate van je gezondheid bepalen en dat juist de status van deze hormonen weer bepaald worden door de voeding die je neemt. Zo was de cirkel rond, want hij wist inmiddels dat juist de bewerkte voeding (alles met een ingrediënten etiket in ieder geval) ervoor zorgde dat hormonen uit balans kunnen raken.

Voeding + Beweging + Psyche = Vitaliteit! 

Als Trainer Hormoonfactor ben ik opgeleid om klachten en symptomen in kaart te brengen en in de context van mijn cliënt en zijn/haar (familiaire) ziektegeschiedenis te zien. Zo kan ik bepalen welke hormonen uit balans zijn en wat we moeten doen om ervoor te zorgen dat de hormonen weer in balans komen.

Echter, wanneer hormonen uit balans zijn dan speelt voeding een grote rol maar niet de énige rol. Mijn coaching bestaat uit aandacht voor drie pijlers, namelijk Voeding, Beweging en Psyche. Op het moment dat deze drie pijlers met elkaar in balans zijn, dan voel je fit, energiek, gezond en mentaal sterk.