Home Events Workshop Workshop Wim Hof Methode incl. ijsbad

Datum

sep 13 2020
Expired!

Tijd

13:00 - 17:00

Kosten

€99.00

Workshop Wim Hof Methode incl. ijsbad

Wim Hof traint zijn lichaam en geest in de harde natuur tijdens extreem koude omstandigheden. Onder deze omstandigheden wordt ademhaling en mindset effectiever om zo de extreme koude te kunnen trotseren. Hij krijgt bekendheid door zijn extreme mogelijkheden in de (ijs) koude en al snel volgt de bijnaam: “The Iceman”. Maar liefst 20 wereldrecords heeft hij op zijn naam staan waaronder het langste ijsbad, het beklimmen van bergen slechts gekleed in een korte broek, het rennen van marathons rondom de poolcirkel en meer.

Het blijkt dat een juiste ademhalingstechniek van ongekende waarde is in het trotseren van de koude. Van het lopen op blote voeten in de sneeuw tot en met het zitten in een ijsbad kan zorgen voor een fysieke en mentale gezondheidsboost. Zo kan het nemen van een dagelijkse koude douche (afdouchen) al vele gezondheidsvoordelen opleveren. Daarnaast vergroot je je zelfbewustzijn, je kracht en de macht over je eigen lichaam.

Ook in de topsport wordt de combinatie van de juiste ademhalingstechnieken en koude al jaren gebruikt in de vorm van ijsbaden. De koeling zorgt voor een sneller herstel van de spieren en minder spierpijn na de wedstrijd. Ontstekingen en melkzuur nemen af waardoor de sporter sneller in staat is om weer te trainen of wedstrijden te spelen. Met name tijdens sporttoernooien is dit een groot voordeel. Maar ook voor de niet-top sporter heeft het trotseren van de koude vele gezondheidsvoordelen. Een juiste ademhaling en een koude douche of ijsbad geeft veel energie en een super focus en is tegelijkertijd de simpelste manier om jou sterker, vrolijker en gezonder te laten leven.

Op zondag 13 september 2020 organiseert FITwithNESS een 4 uur durende workshop waarin de krachtige ademhalingstechnieken van Wim Hof aan bod komen. De middag staat in het teken van fysieke en mentale focus, zelfbewustzijn, kracht, macht over je eigen lichaam  en gezondheid. We sluiten de middag af met het samen laten komen en ten uitvoer te brengen van hetgeen besproken en geoefend is, door in een ijsbad te stappen (optioneel, geen verplichting maar een mogelijkheid).

Het programma ziet er als volgt uit:
13:00 – 13:15 uur ontvangst
13:15 – 14:30 uur theorie en praktijk ademtechnieken
14:30 – 14:45 uur kleine pauze
14:45 – 16:00 uur 2e deel ademtechnieken
16:00 – 17:00 uur ijsbad (optioneel)
           17:00 uur afsluiting

Overige informatie:
Datum: zondag 13 september 2020
Tijd: 13:00 – 17:00 uur
Locatie: Het Vlinderhuys, Barchman Wuytierslaan 51, Amersfoort
Deelnemers: maximaal 16 personen
Kosten: € 99,00 per persoon
Koop
HIER jouw ticket

The event is finished.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.