Ben jij ook zo gek op soep? Zeker wanneer de temperaturen dalen, ben ik te porren voor een heerlijke kop soep. Ik maak graag een grote pan soep voor het hele gezin. En tomatensoep gaat er altijd goed in! (het rijmt ook nog :-))
Pure tomatensoep
|
Recept afdrukken
|
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
|
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
|
Porties | Prep Tijd |
4 kommen | 15 minuten voorbereiding |
Kook Tijd |
45 minuten oventijd |
|
|
Ingrediënten
- 12 - 15 stuks rode, rijpe trostomaten (niet te kleine)
- 3 tenen knoflook, geschild
- 500 ml groentebouillon (gistvrije blokjes)
- 1 stuks middelgrote ui (in halve ringen gesneden)
- 1 tl extra vierge kokosolie
- extra vierge olijfolie
- bosje verse basilicum
- snuf versgemalen Himalaya zeezout
- snuf versgemalen zwarte peper
- 1 - 4 el crème fraîche (lactosevrij of van de geit)
Porties: kommen
Eenheden:
Instructies
- Zet de oven aan op 180 graden
- Snijd alle tomaten in 4 parten; leg de tomaten met de snijkant naar boven op een bakplaat (zorg dat de bakplaat flink vol ligt). Misschien moet je meer tomaten snijden, afhankelijk van de grootte van de tomaat
- Leg de hele tenen knoflook ertussen en schenk er flink wat olijfolie overheen. Voeg daar een aantal draaien van de peper- en zoutmolen aan toe
- Schuif de tomaten voor 40 minuten in de voorverwarmde oven
- Zo'n 10 minuten voor de eindtijd zet je alvast een koekenpan op het vuur om deze langzaam warm te laten worden; doe er een theelepel kokosolie in en bak hierin de halve uienringen glazig op middelmatig vuur
- Maak de bouillon nu alvast zodat deze klaar staat
- Ondertussen zijn de tomaten klaar; deze kunnen bij de gebakken uien in je pan. Spatel de uien met de tomaten om en bak het een paar minuten samen
- Schenk er de halve liter hete bouillon bij en breng aan de kook voor een minuut of 5
- Staafmix de soep glad en je pure soep van tomaten is klaar. Maak het eventueel af met een eetlepel lactose vrije crème fraîche (of crème fraîche van geitenmelk) en wat blaadjes basilicum
Notities
Tips:
- voeg een flinke bos basilicum toe aan punt 13 en staafmix deze mee door de soep. Niet meer koken hierna, dat is jammer van de pure basilicum smaak
- Je kunt bij ervoor kiezen om bijvoorbeeld rozemarijn of tijm mee te bakken in de oven. Omdat je best rijkelijk olijfolie gebruikt, bakken deze kruiden heerlijk mee.
- Voor de liefhebbers van wat pit in de soep: bak samen met de uien een rode peper in ringen mee.
- Blus de gebakken uien af met ongeveer 25 ml balsamico azijn en laat deze een heel eind inkoken. Voeg dan pas de tomaten toe.
- Heb je kiemen in de koelkast staan? Altijd een goed plan in je soep.
Bron: Do-good.nl
| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |