Op zich ben ik niet zo van de toetjes. Simpelweg omdat ik dan eigenlijk geen plek meer heb… haha! Maar er zijn van die toetjes, die kan je gewoon niet afslaan. Tiramisú is daar een van, voor mij althans. Maar ja, echt gezond is het natuurlijk niet.
Gelukkig zijn er van die foodies die geweldige vervangende recepten bedenken waar wij allemaal onze vingers bij aflikken. Zo heb ik van www.ohmypie.nl een fantastische recept voor een glutenvrije tiramisú gevonden, die ook nog eens vrij is van geraffineerde suikers! Ik zou zeggen: aanschuiven maar!
Ingredients
Om in te bakken
- 1 stuks springvorm 21 cm (of cakeblik)
Bodem
- 150 gram noten, pitten en/of zaden (naar keuze)
- 100 gram dadels (ontpit)
Chocoladelaag
- 1 blaadje gelatine (of 0,5 tl Johannesbroodpitmeel)
- 2 stuks avocado's
- 100 gram dadels (ontpit)
- 2 el cacao
- 2 el ahornsiroop
- 25 ml kokosolie (gesmolten)
- 4 à 5 el lactosevrije yoghurt, kwark of kokosroom
- snufje zout
- 1 zakje oploskoffie (optioneel)
Romige laag
- 200 gram lactosevrije kwark of kokosyoghurt
- 2 blaadjes gelatine (of 1 tl Johannesbroodpitmeel)
- 2 el ahornsiroop
Topping
- 2 el cacao
Servings: taart
Units:
Instructions
Bodem
- leg een bakpapier op de bodem van een springvorm (of leg bakpapier op de bodem van een cakeblik)
- doe de 150 gram (door jezelf samengestelde) noten- en zadenmix ten behoeve van de bodem in een keukenmachine en maal deze fijn tot een smeuïge massa
- druk de bodemmix uit over de bodem van de springvorm en zet deze in de koelkast
- ga nu aan de slag met de chocoladelaag
Chocoladelaag
- laat de gelatine weken in koud water en wring deze daarna uit; verwarm vervolgens in een paar eetlepels water
- mix nu alle ingrediënten ten behoeve van de chocoladelaag (dus inclusief gelatine) door elkaar in een blender
- verdeel de chocoladelaag over de bodem van de taart en laat deze zo'n 2 uur opstijven in de koelkast
- ga ondertussen verder met de romige laag
Romige laag
- laat de gelatine weken in koud water, wring deze daarna uit en verwarm de gelatine vervolgens in een paar eetlepels water
- roer alle ingrediënten voor de romige laag door elkaar en verdeel deze over de chocoladelaag
- laat het geheel nog eens minimaal 2 uur opstijven in de koelkast
Topping
- als laatste strooi je de cacao over de taart; gebruik hiervoor een zeefje, dat zorgt voor een mooie gelijkmatige verdeling!
Recipe Notes
Bron: www.ohmypie.nl
| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |