“Een zomerse verschijning met romige smaak, een smeuïge structuur, een aromatisch verlangen naar taart en een crunchy bite!”
Zo wordt het recept omschreven op de site van Oh My Pie! waar deze vandaan komt. Meer hoef ik er dus niet aan toe te voegen, gewoon proberen is mijn advies! Enjoy!
Ingrediënten
Algemene benodigdheden:
- 1 blik ijzer of springvorm van 18 cm
- 1 spatel
- 1 steelpannetje
Voor het koekjesdeeg:
- 50 gram amandelmeel (of glutenvrije havermeel)
- 1 tl speculaaskruiden
- 1 el ahornsiroop (of agavesiroop)
Voor het vanille ijs:
- 400 ml romige kokosmelk (of kokosyoghurt of Griekse yoghurt)
- 1 el ahornsiroop (of agavesiroop)
- 2 tl vanillearoma (of 0,5 tl vanillepoeder)
Voor de fruitige twist:
- 200 gram blauwe bessen
- 2 el agavesiroop (of ahornsiroop)
- 1 tl citroensap
- 1 el water
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
Voor het koekjesdeeg:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Roer de ingrediënten door elkaar; strooi de kruimels uit over een bakpapiertje en schuif dit de oven in voor zo'n 10 minuten
- Laat de kruimels vervolgens afkoelen
Voor het vanille ijs:
- Roer de ingrediënten voor het vanille ijs door elkaar
- Gebruik je een ijsmachine? Schenk dan het parelwitte goedje in de ijsmachine en bereid deze volgens de gebruiksaanwijzing tot ijs.
- Gebruik je een springvorm? Schenk het parelwitte goedje in de springvorm en zet deze vervolgens op de bodem van de vriezer; roer het ijs elke 5 minuten even door elkaar (je zal zien dat het na 20 minuten al bijna gestold is)
- Wanneer de ijsmix gestold is, dan kan je deze uit de vriezer halen
Voor de fruitige twist:
- Doe de blauwe bessen in een pan met het zoetmiddel, water en citroensap en kook dit; laat het zo'n 5 minuten pruttelen totdat er een stroperige massa ontstaat
- Prak het fruit fijn; gebruik hiervoor een vork. Als de saus ietsje begint in te dikken, dan is hij klaar; laat dit mengsel even afkoelen
Finishing touch:
- Schep de helft van de ijsmix in een bakje en verspreid hierover de fruitlaag en de koekkruimels
- Verdeel hier vervolgens de rest van het ijsmengsel overheen
- Maak met een mes strepen door het ijs; zo ontstaan er mooie strepen en zullen de blauwe bessen en de kruimels zich beter verspreiden
Notities
Bron: Oh My Pie
| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |