Glutenvrij Spakenburgs hart

Dit heerlijke glutenvrije recept (niet suikervrij!) heb ik van de website www.missglutenvrij.nl. Hoewel bewerkelijk, is het ab-so-luut de moeite waard om met een keer te maken. En natuurlijk, het is niet suikervrij dus het past niet in het hormoonbalans patroon. Zelf maak ik het dan ook echt alleen maar met verjaardagen :-).

Glutenvrij spakenburgs hart
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Servings Prep Time
1 groot Spakenburgs hart 2,25 uur
Servings Prep Time
1 groot Spakenburgs hart 2,25 uur
Glutenvrij spakenburgs hart
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Servings Prep Time
1 groot Spakenburgs hart 2,25 uur
Servings Prep Time
1 groot Spakenburgs hart 2,25 uur
Ingredients
Servings: groot Spakenburgs hart
Units:
Instructions
Bereidingswijze koek
  1. doe alle ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine zodat het goed mengt; dit wordt een kleverig deeg
  2. maak hiervan een plak en leg dit op huishoudfolie; vouw de folie dicht en leg dit zo'n 1,5 uur in de koelkast
  3. verwarm de oven voor op 160 graden (boven en onder) en leg bakpapier op een bakplaat
  4. rol het deeg uit tot een dunne plak van ongeveer 0,5 cm
  5. snij hieruit een groot hart of (met behulp van een vorm) kleine hartjes; je kan natuurlijk elke vorm maken die je zelf wil 🙂
  6. bak het deeg zo'n 15 minuten in de oven
Bereidingswijze glazuur
  1. ontvet een mixkom met citroensap
  2. scheid de eierdooiers van het eiwit
  3. klop de eiwitten stijf in de ontvette mixkom
  4. voeg beetje bij beetje het poedersuiker toe (dit kan stuiven); er ontstaat nu een dik, wit glazuur
  5. giet dit in een spuitzak en decoreer je hart(jes) zoals jij dat wilt
  6. laat het glazuur een kwartiertje uitharden
Recipe Notes

Tip 1: ik ga de witte basterdsuiker de volgende keer vervangen door kokosbloesemsuiker en zal hier laten weten of dat gelukt is 🙂

Tip 2: is je hart iets uitgelopen en dus de vorm niet meer zo mooi, snij dit dan bij als het deeg nog warm uit de oven komt

Bron: www.missglutenvrij.nl

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.