Kikkererwten zijn veelzijdige peulvruchten. Je kan ze weken, roosteren, koken, poffen en je kan ze gebruiken voor het avondeten, in salades of lekker als tussendoortje. Met dit recept maak je geroosterde kikkererwten, een super makkelijk, lekker en gezonde snack voor tussendoor of op een feestje!
Geroosterde kikkererwten
|
Recept afdrukken
|
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
|
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
|
Porties | Prep Tijd |
1 kommetje | 10 minuten voorbereiding |
Kook Tijd |
25 minuten oventijd |
|
|
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
- 2 el extra vierge olijfolie
- 0,5 tl gele paprika (pittig)
- 1 snuf knoflookpoeder
- 1 snuf versgemalen Himalaya zout
Porties: kommetje
Eenheden:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Meng alle ingrediënten door elkaar en verdeel over een bakblik; het makkelijkste is het om deze te bekleden met bakpapier
- Rooster de kikkererwten 15 minuten in de oven en schep er dan nog eens met de lepel doorheen; zet ze nogmaals 10 - 15 minuten in de oven tot ze knapperig zijn
- Laat afkoelen en geniet ervan!
Notities
Bron: Leukerecepten.nl
| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |