Salades zijn altijd heerlijk als de temperaturen stijgen. De talloze combinaties die te maken zijn, kunnen er soms voor zorgen dat je inspiratieloos raakt. Daarom hier nog een heerlijk recept voor een gezonde salade.
Salade met zoete aardappel en ei
|
Recept afdrukken
|
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
|
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
|
Porties | Prep Tijd |
2 personen | 15 minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
8 minuten | 7 minuten |
|
|
Ingrediënten
- 1 gekookte zoete aardappel (bataat)
- 150 gram gerookte kip
- 2 hard gekookte eieren
- 2 volle handen gemengde sla
- 100 gram geitenkaas (geraspt)
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
- de aardappel schillen en samen met het ei in 8 minuten koken
- ondertussen de kip in kleine stukjes snijden
- gemengde sla in een grote kom doen
- de aardappel en het ei afgieten, de aardappel in kleine stukjes snijden
- het ei schillen en in kleine partjes snijden
- de aardappelstukjes, het ei en de stukjes kip op de sla leggen, daaroverheen de geitenkaas strooien
- over het geheel olijfolie gieten, en naar smaak peper en zout toevoegen
Notities
Tip: je kan er ook stukjes tomaat en avocado doorheen doen, dat maakt het erg fris!
Tip: eet je lactosevrij? Kies dan voor een lactosevrije kaas!
| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |