Tiramisú…. ooehh la la!

Op zich ben ik niet zo van de toetjes. Simpelweg omdat ik dan eigenlijk geen plek meer heb… haha! Maar er zijn van die toetjes, die kan je gewoon niet afslaan. Tiramisú is daar een van, voor mij althans. Maar ja, echt gezond is het natuurlijk niet.

Gelukkig zijn er van die foodies die geweldige vervangende recepten bedenken waar wij allemaal onze vingers bij aflikken. Zo heb ik van www.ohmypie.nl een fantastische recept voor een glutenvrije tiramisú gevonden, die ook nog eens vrij is van geraffineerde suikers! Ik zou zeggen: aanschuiven maar!

Tiramisú.... ooehh la la!
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
1 taart 30 minuten
Passieve Tijd
4 uren
Porties Prep Tijd
1 taart 30 minuten
Passieve Tijd
4 uren
Tiramisú.... ooehh la la!
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
1 taart 30 minuten
Passieve Tijd
4 uren
Porties Prep Tijd
1 taart 30 minuten
Passieve Tijd
4 uren
Ingrediënten
Om in te bakken
Bodem
Chocoladelaag
Romige laag
Topping
Porties: taart
Eenheden:
Instructies
Bodem
  1. leg een bakpapier op de bodem van een springvorm (of leg bakpapier op de bodem van een cakeblik)
  2. doe de 150 gram (door jezelf samengestelde) noten- en zadenmix ten behoeve van de bodem in een keukenmachine en maal deze fijn tot een smeuïge massa
  3. druk de bodemmix uit over de bodem van de springvorm en zet deze in de koelkast
  4. ga nu aan de slag met de chocoladelaag
Chocoladelaag
  1. laat de gelatine weken in koud water en wring deze daarna uit; verwarm vervolgens in een paar eetlepels water
  2. mix nu alle ingrediënten ten behoeve van de chocoladelaag (dus inclusief gelatine) door elkaar in een blender
  3. verdeel de chocoladelaag over de bodem van de taart en laat deze zo'n 2 uur opstijven in de koelkast
  4. ga ondertussen verder met de romige laag
Romige laag
  1. laat de gelatine weken in koud water, wring deze daarna uit en verwarm de gelatine vervolgens in een paar eetlepels water
  2. roer alle ingrediënten voor de romige laag door elkaar en verdeel deze over de chocoladelaag
  3. laat het geheel nog eens minimaal 2 uur opstijven in de koelkast
Topping
  1. als laatste strooi je de cacao over de taart; gebruik hiervoor een zeefje, dat zorgt voor een mooie gelijkmatige verdeling!
Notities

Bron: www.ohmypie.nl

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.