Muffins zijn zo makkelijk mee te nemen! En als ze dan ook nog eens boordevol eiwitten en vitaminen zitten, dan geniet je er toch dubbel van? Deze makkelijk te maken muffins passen prima in je tas. Zo ben je altijd goed voorbereid als je van huis weg bent.
Groente ei muffins
|
Recept afdrukken
|
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
|
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
|
Servings | Prep Time |
6 stuks | 20 minuten |
Cook Time |
30 minuten oventijd |
|
|
Ingredients
- 3 stuks biologische eieren
- 50 gram geraspte lactosevrije kaas (bijvoorbeeld Goudse kaas)
- 1 el Italiaanse kruiden
- 100 ml lactosevrije melk (of plantaardige melk)
- 100 gram kleine worteltjes
- 100 gram sperziebonen
- 1 stuks (punt)paprika
- 50 gram speltmeel of glutenvrije meel
- snuf versgemalen zwarte peper
- snuf versgemalen Himalaya zout
Servings: stuks
Units:
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Hak de wortel, sperziebonen en paprika in kleine stukjes
- Klop de eieren los in een kom en voeg de melk toe. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en Italiaanse kruiden. Klop op het laatst het meel erdoor en de geraspte kaas
- Voeg de groente toe aan het eimengsel; verdeel vervolgens over de muffinvorm. Zet de muffinvorm 30 minuten in de oven tot de groentemuffins gaar zijn
Recipe Notes
Tip: wil je harde groente helemaal zacht hebben? Kook de groente dan even een paar minuten voordat je ze in de vorm giet. Ook kan je variëren in soorten groenten. Het is maar net wat je lekker vindt!
Bron: leukerecepten.nl
| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |