Bloemkool plaatpizza

Mijn kinderen zijn dól op pizza, en eerlijk gezegd houd ik er ook wel een beetje van ;-). Maar pizza’s staan erom bekend niet zo gezond te zijn, afhankelijk waar ze vandaan komen natuurlijk. Nu ben ik erachter gekomen dat je zelf heel makkelijk een bodem kan maken van bloemkool! Super makkelijk en super lekker!

Bloemkool plaatpizza
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
1 kleine pizza 45 minuten
Porties Prep Tijd
1 kleine pizza 45 minuten
Bloemkool plaatpizza
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
1 kleine pizza 45 minuten
Porties Prep Tijd
1 kleine pizza 45 minuten
Ingrediënten
Porties: kleine pizza
Eenheden:
Instructies
Pizzabodem
  1. Snijd en was de bloemkool; laat ‘m vervolgens even goed uitlekken in een vergiet
  2. Verpulver de bloemkool in een keukenmachine, er blijft een rijstachtige nattige substantie over
  3. Doe de bloemkool in een magnetronbestendige kom en zet deze voor acht minuten in de magnetron op vol vermogen
  4. Haal vervolgens de kom uit de magnetron en doe hierbij het ei (drie eieren voor een hele bloemkool). Voeg tevens de knoflook en Italiaanse kruiden toe, en mix het geheel met een vork. Let op: NIET met je handen, de bloemkool is gloeiend heet!
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak hierop de bodem, je kunt het prutje goed uitsmeren met een vork (hoe dunner de bodem hoe knapperiger...)
  6. Bak de bodem vervolgens zo’n 15 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven (ondertussen maak je je topping klaar)
Topping
  1. Je kan hier eindeloos variëren met allerlei soorten groenten, kaas, vlees en vis! En vergeet er geen versgemalen zout en peper overheen te strooien :-). Terwijl je wacht tot de bodem gebakken is, kan je alles wassen, snijden en klaarzetten.
Vervolg pizzabodem
  1. Besmeer de bodem met tomatenpuree
  2. Vervolgens beleg je de pizza met je toppings
  3. Zet de pizza dan weer 15 minuten in de oven op 180 graden
Notities

Bron: www.missglutenvrij.nl 

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.