Mexico herbergt een heleboel heerlijke recepten, waar deze één van is. Een volledige maaltijd, voorzien van de nodige koolhydraten in de vorm van bataat (zoete aardappel) en zwarte bonen. Zeer geschikt als lunch!
Mexicaanse salade met zoete aardappel
|
Recept afdrukken
|
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
|
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
|
Servings | Prep Time |
4 personen | 20 minuten |
Cook Time |
25 minuten |
|
|
Ingredients
- 750 gram zoete aardappel (bataat)
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder zoet
- 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- 1 blik 400 gr zwarte bonen
- 1 blik 150 gr mais
- 1 kleine rode ui
- 1 schaal trostomaten
- 1 theelepel tabasco chipotle pepper sauce
- 2 stuks avocado's
- koriander (vers, optioneel)
Servings: personen
Units:
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden; snijd de aardappelen met schil in stukken van 3 cm. en meng met de paprikapoeder, olie, vers gemalen zwarte peper en eventueel vers gemalen Himalaya zout. Verdeel dit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de aardappelen in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
- Doe ondertussen de bonen en maïs samen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken; snipper de ui en meng door de bonen en maïs
- Snijd de tomaten in parten, doe hiervan 1/3 in de hoge beker van de staafmixer, voeg de tabasco toe en pureer dit tot een salsa
- Snijd de avocado's overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil; Snijd het vruchtvlees in grove stukken van 1,5 cm
- Neem de aardappelen uit de oven. Verdeel vervolgens de aardappelen, tomaten, avocado en het bonen mengsel over de borden en serveer met de salsa. Lekker met limoen en verse koriander!
Recipe Notes
Bron: Allerhande
| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |