Mijn kinderen zijn dol op eierkoeken, maar als je ze in de winkel koopt dan zitten ze vol met suiker én gluten. Nu hebben ze geen glutenallergie of glutensensitiviteit, maar ik pleit er toch voor om de gluteninname te beperken. Om een gezondere variant te maken ben ik gaan googlen. Zo stuitte ik op dit recept van “Lekker eten met Linda”. En ik beloof je: lekker zijn ze zeker! En daarnaast ook nog eens makkelijk te maken ;-). Eet smakelijk!
Eierkoeken: glutenvrij en suikervrij
|
Recept afdrukken
|
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
|
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
|
Overheerlijke gluten- én suikervrije eierkoeken, klaar in 15 minuten. Smullen maar!
Servings | Prep Time |
9 à 10 eierkoeken | 15 minuten |
|
|
Ingredients
- 200 gram amandelmeel
- 2 el agavesirooop (of 3 el honing)
- 4 stuks grote biologische eieren (of 5 kleine)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (glutenvrij) (of normale bakpoeder)
- snufje vers gemalen himalaya zout
- bakpapier
Servings: eierkoeken
Units:
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Mix alle ingrediënten in een kom goed door elkaar; schep met een flinke lepel beslag uit de kom op het bakpapier en gebruik de lepel om een mooie ronde vorm te maken (maak ze zo groot als je wilt)
- Zet vervolgens zo'n 10 minuten in de oven en houd het bakproces in de gaten: ze kunnen snel te bruin worden!
- Laat de eierkoeken afkoelen en dan: lekker smullen!
Recipe Notes
Bron: Lekkeretenmetlinda.nl
| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |