Gevulde forel

Forel is één van de gezondste vissen die je aan je voedingspatroon kan toevoegen. Er zijn verschillende soorten forel. De meest bekende is de regenboogforel, herkenbaar zijn zijn roze kleur. De roze kleur heeft de regenboogforel te danken aan de garnaaltjes en kreeftjes die zij in leven voornamelijk eten. Zo weet je meteen dat gekweekte forellen, die een wat gevarieerder menu krijgen, die roze kleur dus niet hebben. Helaas wordt er vaak toch, om commerciële redenen, alsnog een roze kleurstof aan gekweekte forellen toegevoegd. Het beste is dus om biologisch gekweekte forellen te kopen.  

Gevulde forel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
4 personen 40 minuten
Kook Tijd
30 minuten (oven)
Porties Prep Tijd
4 personen 40 minuten
Kook Tijd
30 minuten (oven)
Gevulde forel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
4 personen 40 minuten
Kook Tijd
30 minuten (oven)
Porties Prep Tijd
4 personen 40 minuten
Kook Tijd
30 minuten (oven)
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. verwarm de oven voor op 200 graden
  2. snijd de wortels en prei in stukken en blancheer ze heel kort
  3. snijd de paprika in stukjes
  4. bestrooi de schoongemaakte forellen (ingewanden eruit en even afspoelen onder de koude kraan) met peper en zout; ook de buikholte
  5. vet het aluminiumfolie in met olijfolie
  6. leg de forel in de aluminiumfolie en vul hem met de groenten
  7. vouw de folie omhoog en schenk dan wat wijn over de forel; daarna de folie dichtvouwen (zorg dat er wat lucht in blijft, dus de folie niet te strak eromheen vouwen!)
  8. leg de pakketjes in een vuurvaste schaal en zie die ongeveer een half uur in een oven op 200 graden
Notities

Let op: de huid van de vis niet eten in verband met stoffen uit het aluminiumfolie

 

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.