Gezond tussendoortje: bananenbrood

De gezondheidsliefhebbers die bewust eten hebben allemaal wel eens een plakje bananenbrood gegeten of misschien zelfs al een gemaakt. Zelf ben ik dol op bananenbrood, en bak er dan ook regelmatig een. Het is eenvoudig, snel klaar, verantwoord en lekker! Daarom deel ik graag mijn favoriete bananenbrood (zonder suiker!) recept met jullie.

Gezond tussendoortje: bananenbrood
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Prep Time
15 minuten
Cook Time
50 minuten
Prep Time
15 minuten
Cook Time
50 minuten
Gezond tussendoortje: bananenbrood
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Prep Time
15 minuten
Cook Time
50 minuten
Prep Time
15 minuten
Cook Time
50 minuten
Ingredients
Servings:
Units:
Instructions
  1. begin met het aanzetten van je oven op 175 graden (hete lucht)
  2. verpulver de dadels zo klein mogelijk in een keukenmachine en leg de dadels in een grote beslagkom
  3. verpulver de havermout, waardoor dit meel wordt; ook dit voeg je toe aan de dadels in de beslagkom
  4. verpulver de noten en ook deze gaan in de beslagkom
  5. het afgewogen amandelmeel, de afgemeten baking soda en het himalaya zout voeg je ook toe aan de ingrediënten in de beslagkom
  6. klop in een aparte kom de eieren los, waarna je deze ook aan de beslagkom toevoegt
  7. pureer de bananen met de keukenmachine of staafmixer; dit voeg je als laatste toe aan alle ingrediënten, die je nu voorzichtig met een spatel of lepel elkaar mengt
  8. giet het geheel in een met roomboter of olijfolie ingevette bakvorm (cakevorm, tulband of anderszins) en schuif het in de voorverwarmde oven
  9. het bananenbrood heeft zo'n 45 tot 50 minuten nodig om te bakken, let er wel op dat de bovenkant niet te donker wordt. Is dat wel het geval? Dek het bananenbrood dan af met wat bakpapier. Controleer aan het einde van de baktijd met een saté stokje of het brood gaar is. Zo ja, laat het brood dan ín de vorm op het aanrecht afkoelen. Pas als deze is afgekoeld haal je het bananenbrood uit de vorm.
Recipe Notes

Let op: havermout kan soms sporen van gluten bevatten. In plaats van havermout kan je ook kiezen voor bijvoorbeeld boekweitmeel.

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.