Pittige nasi

Persoonlijk ben ik wel van het pittige eten. Inmiddels zijn ze daar bij mij thuis ook helemaal aan gewend, dus de kinderen eten gewoon mee. Een kwestie van wennen…. Wat ik regelmatig maak en wat in een handomdraai is gemaakt, dat is nasi. En dan bij voorkeur pittige nasi. Hierbij mijn favoriete nasi recept, eet smakelijk!

Pittige nasi
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
4 personen (minstens) 20-30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen (minstens) 20-30 minuten
Pittige nasi
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
4 personen (minstens) 20-30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen (minstens) 20-30 minuten
Ingrediënten
Porties: personen (minstens)
Eenheden:
Instructies
  1. kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  2. laat de rijst daarna helemaal afkoelen
  3. snij ondertussen de ui en knoflook fijn, en fruit deze zachtjes in een el kokosolie in een wokpan
  4. daar voeg je de gesneden kipfilet aan toe; deze bak je een paar minuten mee
  5. voeg aan het geheel een el sambal toe zodat alles rood kleurt
  6. schuif alles naar een helft van de pan en voeg de eieren toe op de ander helft
  7. bak het ei en hussel dit af en toe wat door elkaar (zodat je stukjes gebakken ei krijgt). Doe dit totdat alle ei gebakken is en niet meer vochtig is
  8. voeg vervolgens schep voor schep de rijst toe en bak het geheel al omscheppend zachtjes door (op laag vuur!)
  9. voeg tenslotte de doperwten en de gesneden/geknipte lente-uitjes toe en roer het geheel nog eens door
Notities

Tip: om extra groenten te gebruiken kan je kiezen voor sperziebonen, snijbonen, paprika, paksoi enzovoorts. Deze kan je meebakken zodra de kipfilet gegaard is.

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.