Pompoensoep

Pompoensoep, het lijkt veel werk maar het valt altijd weer mee :-). Het is toch altijd weer deze klassieker die de show steelt bij een diner!

Pompoensoep
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Servings Prep Time
4 personen 1 uur
Servings Prep Time
4 personen 1 uur
Pompoensoep
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Servings Prep Time
4 personen 1 uur
Servings Prep Time
4 personen 1 uur
Ingredients
Bouillon
Pompoensoep
Servings: personen
Units:
Instructions
  1. vul voor de bouillon een grote soeppan met 1 liter koud water en voeg de ingrediënten voor de groentebouillon toe
  2. breng de basis aan de kook en laat 30 minuten doorkoken
  3. zeef de bouillon boven een andere grote pan en gebruik deze als basis voor de pompoensoep
  4. snijd de ui en pompoen in blokjes, en hak de gember fijn
  5. verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en bak hierin de ui, pompoen en gember aan
  6. voeg na 5 minuten de knoflook toe en bak nog eens 2 minuten mee
  7. blus het geheel af met de verse groentebouillon
  8. voeg de laurierblaadjes toe en bak de groenten op middelhoog vuur nog eens 25-30 minuten of tot de groenten zacht en gaar zijn
  9. verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer of in de blender
  10. schenk de soep dan door een fijne zeef in een andere soeppan en breng op smaak met zout en peper
  11. serveer de soep in diepe borden, bedruppel elke portie met pompoenpitolie en garneer met geroosterde pompoenpitten
Recipe Notes

Bron: www.vullenofvoeden.nl

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.