Zelf sambal maken

Wanneer je sambal in de winkel koopt, dan zitten daar al snel toevoegingen in die je helemaal niet nodig hebt of binnen wilt krijgen. Vele mensen weten het helemaal niet, maar sambal is in een handomdraai zélf te maken, en dat heeft als grote voordeel dat je precies weet wat er in zit!

Zelf sambal maken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
200 ml 20 minuten
Porties Prep Tijd
200 ml 20 minuten
Zelf sambal maken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
200 ml 20 minuten
Porties Prep Tijd
200 ml 20 minuten
Ingrediënten
Porties: ml
Eenheden:
Instructies
  1. snij de ui en knoflook in grove stukken
  2. verwijder de zaadlijsten uit de pepers en snij ze in stukken let op: houd je van hele pittige sambal, verwijder de zaadlijsten dan niet!
  3. doe de ui, knoflook en pepers in de keukenmachine en maal ze fijn
  4. kook een laagje water in een steelpannetje
  5. voeg het pepermengsel toe en breng dit weer aan de kook
  6. voeg het zout en de ahornsiroop toe
  7. laat het geheel koken totdat het grootste gedeelte van het vocht verdampt is. Het is de bedoeling dat de sambal nog iets vochtig is, maar niet nat
  8. doe de sambal in de pot en sluit deze goed af met het deksel
Notities

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.