Een dagelijks groente en fruit ‘bommetje’

Als voedingscoach, gezondheidsinspirator en (semi)blogger ben ik gevraagd een product uit te proberen. Het gaat om een gezondheidsbom in zakjesvorm, de Daily Lift. Misschien heb je er al wel wat over gehoord of gelezen, of heb je het zelfs al geprobeerd? Ik kreeg de kans om dit product voor een aantal dagen toe te voegen aan mijn dagelijkse voedingspatroon. En natuurlijk zou ik daar dan een blog over schrijven.

De achtergrond
Als het gaat over mijn lichaam en gezondheid, dan ben ik altijd heel voorzichtig. Dus eerst heb ik mij uitgebreid ingelezen over het product. Zo kwam ik erachter dat slechts één portie Daily Lift (smaak Mixed Berry) maar liefst 16+ porties fruit bevat doordat er 59 superfood ingrediënten in zitten. Maar welke dan? De lijst is te lang om hier op te noemen, ik verwijs je daarvoor graag naar de website van Janneke Superfood van Daily Lift. De ingrediënten bestaan grotendeels uit poeders. Poeders zijn fruit en groenten in gedroogde vorm. In feite is het nog niet zo dom om groenten te drogen. In Afrika doet men dat traditioneel om barre tijden om voedselgebied het hoofd te kunnen bieden. Groenten drogen is de beste vorm van het bewaren van voedsel. In vergelijking tot inblikken, invriezen en inpotten blijven er meer nutriënten behouden tijdens het droogproces*. Daarnaast bevat één zakje Daily Lift ook een aantal extracten (extraheren is het onttrekken van stoffen uit een bepaald materiaal). Daily Lift zegt deze poeders en extracten met elkaar te mengen, zonder genetisch gemodificeerd te zijn. Daarbij is de inhoud van de zakjes glutenvrij, zuivelvrij, bevat het geen eieren, maïs, tarwe of rogge, en ook geen kunstmatige zoetstoffen, kleurstoffen of conserveringsmiddelen én is het geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten. De ingrediëntenlijst van de Cool Mint variant van Daily Lift bestaat voornamelijk uit groentepoeders en -extracten, maar claimt, net als de Mixed Berry variant, eveneens per zakje 16+ porties groenten te bevatten. Allemaal positieve berichten dus voor deze superfood zakjes, die ook nog eens goedgekeurd worden door onze dopingautoriteit NZVT. Topsporters kunnen deze zakjes dus met een gerust hart toevoegen aan hun dagelijkse voedingspatroon. 

De toepassing
Op advies van Janneke van Supermood by Superfood heb ik het rode zakje Mixed Berry vlak voor het sporten gebruikt; gemengd met 250 ml volle melk (ik ben niet zuivelvrij :-)). Dit werd dus mijn pre-sport shake. Het leek wel alsof ik meer energie had tijdens het sporten, maar echt controleren kon ik dat natuurlijk niet. Het groene zakje Cool Mint heb ik in delen gebruikt, waarvan 2 x in mijn ontbijt: een bakje kwark met granola, chiazaad, hennepzaad, havermout, ongebrande noten, rozijnen en blauwe bessen. Uiteraard keek ik naar een wat groen uitgeslagen ontbijt, maar dat mocht de pret niet drukken. En tenslotte heb ik het laatste gedeelte na het sporten gebruikt in mijn eiwit shake met vanillesmaak. Deze laatste combinatie vond ik niet geheel succesvol, dat zal waarschijnlijk komen door de vanillesmaak van de eiwitshake. Ondanks deze dagen vol met Daily Lift supplementen, liep ik toch met een behoorlijke hoeveelheid spierpijn door het vele en intensieve sporten. En voelde ik me nu veel energieker dan voorheen? Hmmm, ik vraag het me af… Normaal gesproken eet ik, als voedingscoach, al erg gezond en beweeg/sport ik veel. Er viel bij mij niet veel extra energie te bereiken, ben ik bang.

Mijn advies aan jou
Hoewel Daily Lift niet veel kon toevoegen aan míjn gezondheidslevel, denk ik wél dat dit een goede aanvulling kan zijn voor mensen die (tijdelijk) weinig tijd kunnen vinden om gezond te koken. Wanneer je op een business trip bent of op vakantie gaat, schiet een gezond eetpatroon er dikwijls bij in. Als je dan ook nog onregelmatig leeft, weinig of slecht slaapt en veel stress hebt, dan zijn dat momenten dat je ware roofbouw pleegt op je lichaam. Voor dit soort situaties zijn supplementen als Daily Lift een hele goede maar tijdelijke (!) aanvulling. Je krijgt dan toch je dagelijkse shot groente en fruit binnen, wat je op termijn kan behoeden voor ziekte. Daartegenover zou ik je meteen willen adviseren Daily Lift NIET permanent te gaan gebruiken. Immers, er gaat niets boven een beetje respect voor verse groenten en fruit en het bereiden ervan. Combineer en integreer zoveel mogelijk groente en fruit in je dagelijkse voedingspatroon en je kan je óók energiek en vitaal voelen. Ik ben daar zelf een levend voorbeeld van.

De voordelen op een rijtje:
– alle belangrijke voedingsstoffen in een zakje
– handig mee op reis te nemen
– geschikt voor jong & oud
– kinderen krijgen hun dagelijkse hoeveelheid voedingsstoffen binnen
– als goede ondersteuning bij een periode tijdens en na ziekte
– te verwerken in allerlei soorten recepten, van koud naar warm, van vloeibaar naar vast

De nadelen op een rijtje:
– de zakjes zijn redelijk kostbaar
– gemis aan de vaste ‘bite’ van de verschillende fruit & groentesoorten (persoonlijk)
– gemak dient de mens, maar kan ook gemakzuchtig maken

Wil je DailyLift ook eens proberen? Dan verwijs ik je graag door naar Janneke Superfood; zij helpt je graag verder!

Bronvermelding:
* InfoNu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.