Weg met hoog cholesterol en hoge bloeddruk!

Een hoge bloeddruk en een hoog cholesterol was iets waar Ron uit Nieuwegein al jaren mee kampte. Bloeddrukverlagers en onstekingsremmers mochten tot dusverre niet baten. Ook wist Ron dat zijn lichaam en geest veel stress ervaarde door diverse omstandigheden. Ontspannen was voor hem dan ook niet een vanzelfsprekendheid. Daarnaast vond Ron dat hij een slechte conditie had én dat hij te zwaar was. Ron kwam bij mij om een einde te maken aan zijn lichamelijke klachten.

Na een uitgebreide anamnese (intake) werden ook zijn andere lichamelijke klachten inzichtelijk: nekpijn, stramme spieren en spierverkramping in de nek. Deze klachten lieten mij als coach weten dat ik voorzichtig diende te zijn met het trainingsschema dat ik voor Ron zou maken. We begonnen daarom allereerst met het analyseren van zijn voedingsdagboek. Hieruit kwam naar voren dat Ron veelal ‘makkelijk’ en ‘snel’ voedsel gebruikte, aangestuurd door de snelheid van zijn stressvolle bestaan. Een wit bolletje met zoetigheid en een glas melk kwam veelvuldig voor in dit dagboek. Ik beloofde Ron dat hij na het coachingtraject rustig weer mocht overgaan op deze favoriete etenswaren, maar dat hij deze voorlopig even diende te mijden.

Na de start van het voedingspatroon dat ik voor Ron maakte, bleek al na twee weken een gigantische verandering in zijn gezondheid! Ron was bij zijn internist geweest, die constateerde dat zijn bloeddruk en cholesterol tot een gezond niveau waren gezakt. Wat jarenlang niet lukte met medicatie, lukte nu in 2 weken met een ander eetpatroon! Ron voelde zich dan ook al fitter en viel vanzelf af.

Vrij vlot daarna konden we starten met het trainingsschema. Rekening houdend met zijn nekklachten, zijn we begonnen met de vrije oefeningen. Ron kreeg gelukkig lol in het doen van de oefeningen, gevoed door de gezelligheid van de coach sessies. En ondertussen kreeg Ron ook lol in het bereiden van gerechten, het doen van inkopen en het koken. Zelfs zijn vrouw werd aangemoedigd om anders te gaan eten, en zo ontstond er een samenwerking in de keuken die tot op de dag van vandaag voortduurt. Aan het einde van het coach traject kreeg ik als dank van Ron een prachtig boek over kruiden en specerijen. Een boek die terug gaat naar puur en onbewerkt en een mooie aanvulling is op het Hormoonfactor voedingspatroon. En terwijl zijn bloeddruk en cholesterol op een gezond niveau zitten, is Ron nu ook blijven trainen. Van nekklachten overgewicht is geen spoor meer te bekennen. Een wit bolletje met zoet beleg staat niet meer op zijn menu. Deze tevreden coach is blij en trots op deze tevreden cliënt!

Probeer eens Ron’s lievelingsgerecht: Chili con carne à la Jamie Oliver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.