Deze maaltijd is simpel te maken met de basis kruiden voor een Aziatisch curry. Heb je de ingrediënten eenmaal in huis, dan kan je ongelooflijk veel verschillende Aziatische gerechten bereiden!
Garnalencurry
|
Recept afdrukken
|
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
|
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
|
Porties | Prep Tijd |
2 personen | 15 minuten of: |
Kook Tijd |
30 minuten met oventijd |
|
|
Ingrediënten
- 3 el kokosolie
- 3 teentjes knofloook (fijngehakt)
- 1 stuks rode peper (in reepjes)
- 1 tl geraspte gember
- 1 el milde kerriepoeder
- 1 tl kurkuma
- 200 gram gekookte garnalen (gepeld of verse)
- 3 stuks bosuitjes (in stukken van 2 cm)
- 300 ml romige kokosmelk
- 2 el verse koriander (grof gehakt)
- 500 gram courgette
- sap van 1 limoen
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
- Verhit de olie in een wok en bak de knoflook, gember en rode peper zachtjes glazig
- Voeg de in blokjes gesneden courgette toe en bak voor 3 minuten mee
- Bak het kerriepoeder en kurkuma 1 minuut zachtjes mee
- Schep de garnalen en de bosuitjes erdoor en roerbak 1-2 minuten op matig tot hoog vuur
- Roer de kokosmelk erdoor met limoensap en laat het gerecht nog 2-3 minuten heel zachtjes sudderen
- Garneer met de fijngehakte koriander
Notities
Tip 1: Lust je geen garnalen of vis? Gebruik dan stukjes kipfilet
Tip 2: Eet je liever geen vis? Laat dan de garnalen weg en voeg daarvoor in de plaats 200 gram zeekraal toe
Tip 3: Lekker met zilvervliesrijst!
Bron: Culicool.nl
| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |