Glutenvrije ontbijtkoek

De meesten van ons zijn ‘groot gebracht’ met ontbijtkoek; altijd was er wel ergens een plakje ontbijtkoek dat op ons lag te wachten. Of we nu ‘s morgens wakker werden, ‘s middags na het spelen een opkikkertje konden gebruiken of als we bij een vriendje of vriendinnetje gingen spelen. Echter, de ontbijtkoek van toen bevatte gluten. Wil je een glutenvrije variant? Dat kan met dit heerlijke recept!

Glutenvrije ontbijtkoek
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties
1 ontbijtkoek
Porties
1 ontbijtkoek
Glutenvrije ontbijtkoek
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties
1 ontbijtkoek
Porties
1 ontbijtkoek
Ingrediënten
Porties: ontbijtkoek
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe 2 eetlepels lijnzaad in een kommetje en voeg 6 eetlepels water toen; laat even rusten
  3. Meng in de deegkom het amandelmeel met het boekweitmeel en schep goed door
  4. Voeg nu de honing, appelstroop en kokosbloesemsuiker toe. Schenk de melk bij het mengsel en voeg de koekkruiden (of de geraspte biologische sinaasappelschil) toe
  5. Doe als laatste ook de lijnzaad (die nu wat gelei-achtig is geworden) bij het beslag en schep goed door
  6. Als laatste doe je de bakpoeder bij het beslag
  7. Bekleed het cakeblik met bakpapier en schenk het beslag in de vorm; zet de ontbijtkoek in de warme oven en bak in ongeveer 40 minuten gaar en mooi bruin
Notities

Bron: MindYourFeed.nl

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |

Please Login to Comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.