Gezonde koekjes? Ja dat kan! Deze havermout-kaneelkoekjes zijn ontzettend lekker en super gezond! De te gebruiken havermout kan glutenvrij worden ingekocht, maar dat hoeft niet. De havermout welke verkrijgbaar is in de supermarkt is veelal mét gluten, dat is wel even goed om te weten. De koekjes zijn in een handomdraai klaar!
Havermout-kaneelkoekjes
|
Recept afdrukken
|
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
|
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
|
Porties | Prep Tijd |
20 koekjes (afhankelijk van grootte) | 50 minuten |
|
|
Ingrediënten
- 40 gram gemengde noten
- 2 stuks bananen
- 1 stuks vanillestokje (of vanille essence)
- 240 gram havermout (glutenvrij is verkrijgbaar!)
- 1 tl kaneelpoeder
Porties: koekjes (afhankelijk van grootte)
Eenheden:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Bekleed een bakblik met bakpapier
- Hak de noten fijn
- Pel de bananen en prak ze tot pulp; voeg hier de vanille aan toe
- Meng de havermout en de noten door de bananenpulp en meng er de helft van het kaneel door (als je het te dik vindt worden, voeg dan eventueel wat pure cranberrysap toe)
- Verspreid het deeg over de bakplaat (dit gaat het beste met de achterkant van een natte lepel); bestuif de plaat vervolgens met de rest van het kaneel
- Bak de koekjes in circa 30 min. goudbruin en gaar; snijd vervolgens de lauwe koek in stukken
Notities
Tip: voor de variatie kan je ook rozijnen, pompoenpitten of pistachenoten toevoegen aan het recept