Chinese koolstamppot met gemarineerde kip

Een beetje Hollands en een beetje Oosters, dát is wat je tegenkomt in dit heerlijke stamppot recept! Een recept die dan ook voor mij meer dan op zijn plek is ;-). Eet smakelijk!

Let op: ketjap manis bevat suiker en soja maar is voor de marinade van de kip in dit recept belangrijk. Gebruik het daarom niet te veel (en ook niet te vaak)!

Chinese koolstamppot met gemarineerde kip
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
4 personen 40 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 40 minuten
Chinese koolstamppot met gemarineerde kip
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept afdrukken
Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst
Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst
Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan
Porties Prep Tijd
4 personen 40 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 40 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Snij de kipfilet in blokjes en vermeng deze met de ketjap, limoensap en peper; in de koelkast bewaren tot gebruik
  2. Schil de aardappelen en kook deze in weinig water gaar
  3. Maak de kool schoon en snij de bladeren en de stelen in reepjes
  4. Maak de paprika schoon en snij deze in blokjes en pel het teentje knoflook
  5. Laat de kipfilet uitlekken (vocht opvangen)
  6. Verhit de kokosolie in een braadpan en bak hierin de kipfilet rondom bruin; voeg het vocht toe en laat de kipfilet ongeveer 10 minuten pruttelen in een pan zonder deksel, af en toe omscheppen
  7. Giet ondertussen de aardappelen af (vang het kookvocht op in een glazen maatbeker) en stamp deze fijn met een pureestamper; voeg eventueel wat opgevangen kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Pers het teentje knoflook erboven uit
  8. Schep de fijngesneden Chinese kool en de paprika door de puree. Dan enkele minuten goed doorwarmen zodat de stamppot goed heet is
  9. Dien de stamppot op met de ketjap kip er apart bij
Notities

Bron: PuurGezond.nl

| www.fitwithness.nl | info@fitwithness.nl | +31 6 52 61 41 83 |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.