Minstens 2 x per week vis, dat is wat ik mijn cliënten altijd adviseer. Ik krijg vaak de vraag: wat kan ik allemaal met vis? Vaak wordt er gedacht dat vis apart op je bord gelegd moet worden, maar niets is minder waar. Vis kan ook goed worden gebruikt bij eenpansgerechten: dat is makkelijk, snel, gezond én mee-etende kinderen die iets nieuws ‘eng’ vinden, zien de vis amper :-). Zeekraal-zalm
Ingrediënt: zeekraal
Viscurry
Vis wordt door veel mensen niet lekker gevonden…. maar wist je dat vis een goede leverancier van de juiste vetzuren is, die onder andere goed zijn voor hart- en bloedvaten? Maar ook onze hersenen en ons gezichtsvermogen hebben baat bij de visvetzuren. Het Voedingscentrum adviseert 1 x per week vis te eten, maar ik adviseer mijn cliënten altijd minimaal 2 keer per week vis op het menu te zetten. Deze viscurry
Gebakken zeekraal
Deze zeegroente is bezig met een enorme opmars in de Nederlandse keuken, en niet zonder reden! Zeekraal zit boordevol jodium, wat alleen al goed is voor je schildklier. Gebakken zeekraal Stemmen: 0 Score: 0 Jij: Stem op dit recept! Recept afdrukken Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan: Kies een Gang om toe te voegen: OntbijtTussendoor1LunchTussendoor2DinerTussendoor3 Dit recept is toegevoegd
Gebakken zalmmoot
Een heerlijk, gezond, makkelijk en snel gerecht! Gebakken zalmmoot Stemmen: 0 Score: 0 Jij: Stem op dit recept! Recept afdrukken Voeg toe aan MijnBoodschappenlijst Dit recept zit nu in MijnBoodschappenlijst Voeg toe aan jouw Persoonlijk Menu Plan: Kies een Gang om toe te voegen: OntbijtTussendoor1LunchTussendoor2DinerTussendoor3 Dit recept is toegevoegd aan jouw Persoonlijk Menu Plan MaaltijdDiner Porties Prep Tijd 4 personen 13 minuten Kook Tijd Passieve Tijd 8 minuten 5 minuten
Tonijn met zeekraal en groenten
Een half vette vis als tonijn is gezond, net zoals de vele andere (vette) vissoorten. Studies hebben uitgewezen dat mensen die vaak vette vis eten 20 tot 30% minder kans hebben op sterfte door hart- en vaatziekten. Ook de kans dementie en hartstilstand wordt drastisch kleiner voor mensen die vaak vette vis eten. Daarnaast halen ook zwangere vrouwen hun profijt uit vette vis, ze zouden minder kans hebben op een